Šta se dešava sa Hazardom? Ponovo je van konkurencije
FOTO - EPA

Novi problemi sa mišićima

Šta se dešava sa Hazardom? Ponovo je van konkurencije

A. Beganović

Eden Hazard je u Real Madrid stigao u letnom prelaznom roku 2019. godine iz Chelseaja, no nije ispunio očekivanja.

U Real Madridu su Hazarda vidjeli kao novog Ronalda, odnosno nadali su se da će belgijski reprezentativac nadokanditi Ronaldov odlazak koji je godinu prije otišao u Juventus.

Međutim, partije koje je Hazard pružao u Chelseaju nije ponavljao u Realu, a od dolaska u Madrid muku muči sa povredama tako da se njegova dobra izdanja u "kraljevskom dresu" mogu nabrojati na prste jedne ruke.

U ovoj sezoni, stvari su se počele odvijati nešto bolje po Hazarda. Odigrao je u La Ligi sedam utakmica s tim da niti u jednoj na terenu nije proveo 90 minuta, ali kada se činilo da polako ulazi u formu, ponovo je počeo osjećati bolove u mišićima.

Propustio je Hazard duel sa Athletic Bilbaom, a neće konkurisati niti u večerašnjem sa Shakhtarom u okviru Lige prvaka. Upravo o begijskom fudbaleru i problemima sa kojima se suočava na press konferenciji je govorio trener Reala, Carlo Ancelotti.

"Hazrad je umoran od ovih problema. Nije povrijeđen, ali su mu mišići preopterećeni", istakao je Ancelotti pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Eden je najviše uznemiren. Mislim da će moći igrati s Barcelonom ili Osasunom".

Podsjetimo, nakon dva odigrana kola Real se nalazi na 2. mjestu grupe D lige prvaka sa tri osvojena boda.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi