Pique mu nije htio otkriti ime

Deklasirali Kraljeve i otišli u provod: Bili smo u šoku kad smo tu vidjeli jednog igrača Reala

Endin Čaušević

Gerard Pique sinoć se ponovo oglasio na Twitch streamu i to nakon što je Josep Bartomeu dao prvi intervju od odlaska iz Barcelone.

Bartomeu je prije godinu dana podnio ostavku na mjesto predsjednika Barcelone nakon što je dobio žestoke kritike zbog načina na koji je vodio katalonski klub prethodnih godina.

On je šest godina bio predsjednik Barcelone i klub je doveo u veliku finansijsku krizi, a zatim je otišao. Nije se oglašavao godinu dana, ali je konačno odlučio dati intervju.

Bartomeu je, između ostalog, rekao kako on nije krivac za stanje u kojem se nalazi Barcelona i da je klub vodio na odličan način. Zbog toga se sinoć oglasio i Gerard Pique koji je očito iznenađen riječima Bartomeua.

"Večeras sam ušao na Twitter i vidio šta Bartomeu priča u onom intervjuu. Jedva sam se suzdržao da ne kažem ili napišem bilo šta, jer bih bukvalno eksplodirao", rekao je Pique.

Pique je odlučio pričati i o drugim temama, pa je otkrio da je Vinicius Junior bio zainteresovan da karijeru nastavi u Barceloni i da je čak bio u kontaktu s njim.

"Prije nego je potpisao za Real Madrid, Vinicius Jr. je bio u kontaktu sa mnom i često smo razgovarali. Raspitivao se o Barci i zanimalo ga je bi li se lako uklopio u ekipu. Međutim, pred sami kraj se pojavio Real koji mu je ponudio duplo više novca od Barcelone i on je potpisao za njih", dodao je Pique.

Pique u Barceloni igra od 2008. godine i osvojio je s klubom sve što je mogao, a jedna od najdražih pobjeda za njega je ona iz 2009. godine kada su na Santiago Bernabeu pobijedili Real Madrid sa 6:2, a on je dao jedan pogodak.

Iskusni defanzivac se prisjetio te utakmice, te je otkrio da su igrači Barcelone nakon toga izašli u jedan klub da to proslave i objasnio je zašto su bili iznenađeni kada su ušli u taj lokal.

"Kada smo savladali Real s 2-6, navečer smo izašli u jedan klub da proslavimo. Šokirali smo se kada smo unutra vidjeli jednog fudbalera Reala kako sav sretan pleše i provodi se. Ne želim otkriti njegovo ime, ali moram reći da smo ostali zatečeni kad smo to vidjeli", govori Pique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedna od tema bila je i dodjela Zlatne lopte koja će biti krajem narednog mjesta, ali i mogući povratak Danija Alvesa u Barcelonu.

"Kriteriji za dodjelu Zlatne lopte su značajno narušeni. Ako je ta nagrada namijenjena najboljem fudbaleru svijeta, onda je mora osvojiti Leo Messi. Dani Alves je moj veliki prijatelj i jedan od najboljih igrača u historiji ovog sporta. Njegov eventualni povratak u Barcu ovisi samo i isključivo o tome šta će uprava odlučiti", zaključio je igrač Barcelone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.