Uz Benzemu je najbolji igrač Reala, a trebao je doći u Barcelonu: Pique otkrio šta se dešavalo
FOTO - EPA

Vinicius u sjajnoj formi

Uz Benzemu je najbolji igrač Reala, a trebao je doći u Barcelonu: Pique otkrio šta se dešavalo

A. Beganović

Jedan od najvećih derbija na svijetu u nedjelju će odigrati Barcelona i Real Madrid, a nekoliko dana uoči velikog okršaja "pali" se i atmosfera u španskim medijima.

Dueli Barcelone i Reala uvijek su privlačili mnogo pažnje, a uoči onog nedjeljenog iskusni defanzivac "katalonskog ponosa" Gerard Pique za španske medije je otkrio kako je trenutno ponajbolji igrač Kraljeva, Vinicus Junior, bio na korak do prelaska u Barcelonu.

Vinicius je u Real stigao u ljeto 2018. godine u transferu vrijednom 45 miliona eura, a ipak sve je moglo biti drugačije, odnosno postojala je mogućnost da umjesto u Madridu završi u Barceloni.

Isprčao je to Pique u jednom od intervjua za španske meidje, ali očito da je Barcelona već tada bila u finansijskim problemima, pa do Vinicusovog transfera nije došlo.

"Prije nego je potpisao za Real, bio je u kontaktu sa mnom i često smo razgovarali. Raspitivao se o Barceloni, zanimalo ga je da li bi se lako uklopio u ekipu. Međutim, u samom finišu pregovora pojavio se Real koji mu je ponudio duplo više novaca od Barcelone i potpisao je za klub iz Madrida", otkrio je Pique.

Ancelotti hvali Viniciusa

Odlazak velikih zvijezda (Messi, Ramos) uzdrmao je Primeru, ali mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da i danas u ovoj ligi igraju igrači koji joj daju jednu dimenziju više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan od onih koji smatra da u Primeri i danas ima sjajnih fudbalera je i trener Reala, Carlo Ancelotti, koji je posebno pohvalio krilnog fudbalera Reala, Vinicusa Juniora.

"Ramos i Messi su preselili u Francusku. Liga je izgubila sjajne igrače, no postoje drugi koji sada pokazuju svoj potencijal. Jedan od njih je naš Vinicius", rekao je Ancelotti

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Padavičar!
1 6
denimen9
Dobar je Vini ali bez obzira na to, iako ce Mbappe potpisati vec u januaru, Real mora i Neymara da dovede, jer najbolji igrači trebaju da igraju u najboljim klubovima a ne Al Ahliju
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi