Trener Sarajeva pred derbi protiv Zrinjskog

Sablić: Idemo možda najboljoj ekipi u Premijer ligi trenutno, ali želimo uzeti bodove

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva igraju sutra u gostima protiv Zrinjskog derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sigurno je da nas u Mostaru očekuje uzbudljiva utakmica između Zrinjskog i Sarajeva, a oba tima jasno žele da izvuku što bolji rezultat.

Zrinjski meč dočekuje kao prvoplasirani sa 30 bodova, dok je Sarajevo trenutno na trećem mjestu sa devet bodova manje u odnosu na Plemiće.

Pred sutrašnju utakmicu izjavu je dao i trener bordo kluba Goran Sablić koji je poručio da smatra da njegov tim sutra u Mostaru može ostvariti pozitivan rezultat.

"Sutra nas očekuje derbi s najefikasnijom i ovom trenutku možda najboljom ekipom u Premijer ligi. Idemo dole uvjereni da možemo pružiti svoju najbolju utakmicu i naravno uzeti bodove. Znamo da neće biti lako jer je momčad Zrinjskog jako efikasna s jako visokim intenzitetom i ne daje puno predaha i nekakvih vremenskih perioda za vrijeme utakmice da protivnik dođe sebi. Imamo neke dvije varijante taktičke za fazu napada i odbrane. Vjerujem da smo se dobro pripremili i da ćemo sutra pružiti dobru utakmicu s nadamo da ćemo se vratiti zadovoljni kući", rekao je Sablić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener Sarajeva potvrdio je da Kapić sutra neće igrat, ali se Varešanović vraća u tim.

"Kapić je otpao. Posljendji meč doživio je povredu mišića. S druge strane Varešanović se vratio i momčad je manje-više kompletna".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.