Derbi se igra u Mostaru: Zrinjski je u boljoj formi, ali Sarajevo Pod Bijelim Brijegom igra sjajno

Gosti nisu poraženi u posljednjih pet mečeva

Derbi se igra u Mostaru: Zrinjski je u boljoj formi, ali Sarajevo Pod Bijelim Brijegom igra sjajno

A. Beganović

Derbi 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu će u Mostaru na stadionu Pod Bijelim Brijegom odigrati domaći Zrinjski i Sarajevo.

Dueli Zrinjskog i Sarajeva su uvijek privlačili mnogo pažnje, pa će tako biti i ovaj put, a ako je suditi po trenutnoj formi, domaći su favoriti.

Međutim, Sarajevo Pod Bijelim Brijegom u posljednjih nekoliko godina pruža dobvre partije, a podatak koji govori da Plemići u posljednjih pet domaćih mečeva nisu uspjeli savladati bordo tim dosta toga govori.

U prošloj sezoni Zrinjski i Sarajevo su u Mostaru odigrali dva meča u kojima su gosti osvojili četiri boda. U posljednjem odigranom rezultat je glasio 1:1. Filipović je u 38. minuti doveo Zrinjski do prednosti, da bi u 77. Fanimo donio bod Sarajevu.

U prvom dijelu prošle sezone, tačnije u 10. kolu Sarajevo je slavilo rezultatom 3:2. Opet je Zrinjski poveo i to preko Bilbije u 4. minuti, no 13 minuta kasnije Handžić je stvari vratio na početak. Sadiku je autogolom doveo Sarajevo do prednosti u 47. minuti, a Bilbija je svojim drugim pogotkom Zrinjskom donio izjednačenje. No, osam minjuta prije kraja Hebibović je donio pobjedu Sarajevu.

U sezoni 2019/2020 Zrinjski i Sarajevo su u Mostaru odigrali susret bez golova, dok su u sezoni prije odigrali dva meča u Mostaru i to po jedan u prvenstvu i Kupu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvenstvu su odigrali meč bez pobjednika (2:2). Bilbija je ponovo bio nezaustavljiv za Sarajevo, postigao je oba pogotka za Plemiće, dok su Velkoski i Adukor pogađali za ekipu iz glavnog grada Bosne i Hercegovine. U Kupu, tačnije u četvrtfinalu ovog takmičenja Sarajevo je pogotkom Tatara u sudijskoj nadoknadi vremena slavilo sa 1:0 i sa ukupnih 2:0 je prošlo u špolufinale.

Posljednju pobjedu pred svojim navijačima Zrinjski je nad Sarajevom ostvario u sezoni 2017/2018. Slavili su Plemići sa minimalnih 1:0, a pogodak je postigao Bilbija. U istoj sezoni ove dvije ekipe su odigrale još jedan meč u Mostaru samo što je pobjeda otišla na stranu gostiju. Slavilo je Sarajevo 3:1. Kuzmanović, Sarić i Rahmanović su pogađali mrežu Zrinjskog, a mrežu Sarajeva pogodio je Handžić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rastafarian
Napokon klub po mjeri. Dobrodošli u zapadni Mostar!
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi