Tri golmana po šest puta mrežu sačuvali netaknutom

Okom statistike

Tri golmana po šest puta mrežu sačuvali netaknutom

A. Beganović

Jučerašnjim duelom Borca i Tuzla Cityja koji je završen bez pobjednika konačno smo došli u situaciju da sve ekipe u Premijer ligi imaju isti broj odigranih utakmica, pa se shodno tome mogu u boljoj mjeri obrađivati mnogobrojni statistički podaci.

Tako je recimo Tuzla City zahvaljujući jučerašnjem pogotku Sulejmana Kripća postala najefikasnija ekipa lige sa ukupno postignuta 24 pogotka. S druge strane Zrinjski sa samo četiri primljena pogotka je ekipa koja, možemo slobodno reći, ima najbolji odbrambeni red u ligi.

Najmanje pogodaka postigli su Radnik i Leotar, po devet, s tim što je ekipi iz Bijeljine to bilo dovoljno za osvajanje sedam, a ekipi iz Trebinja za 15 bodova. Najviše pogodaka primilo je Posušje, čak 23, a ekipu iz Hercegovine po ovom parametru prati Rudar iz Prijedora čija odbrana je kapitulirala 18 puta.

Što se tiče golmana, trojica su u šest navrata svoju mrežu uspjela sačuvati netaknutom. Radi se o golmanima Zrinjskog (Luka Kukić), Željezničara (Josip Bender) i Širokog Brijega (Dario Miškić), dok su golmani Sarajeva (Belmin Dizdarević) i Slobode (Semir Bukvić) svoju mrežu sačuvali netaknutom na po pet odigranih mečeva.

Najučinkovitije domaće ekipe su Zrinjski i Tuzla City. Obje su na po šest odigranih utakmica osvojile po 16 bodova, dok su Radnik sa osvojenih 5 i Posušje sa osvojenih 6 najslabiji domaćini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski sa 14 osvojenih bodova iz sedam mečeva je najbolja gostujuća ekipa, a Pelimiće prate Sarajevo i Tuzla City koji su osvojili po 11 bodova na gostujućim terenima s tim da su bordo momci to uspjeli na šest, a izabranici Husrefa Musemića na sedam utakmica.

Četiri ekipe još uvijek nisu osjetile slast pobjede na gostujućim terenima, a radi se o Posušju, Radniku, Željezničaru i Širokom Brijegu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi