Bordo klub prestigao Zrinjski

FK Sarajevo najbolje plasirani bh. klub na novoj UEFA-inoj rang listi

Endin Čaušević

UEFA je jutros objavila novu rang listu klubova na kojoj je FK Sarajevo prestiglo HŠK Zrinjski i trenutno je najbolje plasirana ekipa iz Bosne i Hercegovine.

UEFA je svoju rang listu što se tiče klubova jutros ažurirala, a na istoj je Sarajevo najviše napredovalo što se tiče klubova iz naše zemlje.

Bordo klub je najbolje rangirani bh. klub i nalazi se na 150. mjestu, a koeficijent Sarajeva iznosi 7.250. Zrinjski je sa 139. mjesta pao na 157. poziciju i sada ima koeficijent 7.000.

Što se tiče naših klubova najbolje plasirana ekipa nakon Sarajeva i Zrinjskog je Široki Brijeg koji je na 302. mjestu sa koeficijentom 3.500.

Nakon Širokog Brijega slijedi banjalučki Borac koji je na 335. poziciji i ima koeficijent 3.000.

Na 344. poziciji nalazi se sarajevski Željezničar koji je nazadovao deset pozicija u odnosu na prethodnu listu. Klub s Grbavice ima koeficijent od 3.000 kao i Borac.

Nakon odličnih nastupa u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu na listi se sada nalazi i Velež. Rođeni su na 370. poziciji najboljih klubova u Evropi i imaju koeficijent 2.000.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na ovoj listi nalaze se ukupno 433 kluba, a najslabije plasiran klub iz Bosne i Hercegovine je Radnik iz Bijeljine koji se nalazi na 386. mjestu sa koeficijentom od 1.000.

Treba dodati da je najbolji evropski klub Bayern koji ima koeficijent od 122.000, a iza minhenskog kluba u TOP 10 su još Manchester City, Liverpool, Chelsea, Barcelona, PSG, Real Madrid, Juventus, Manchester United i Atletico Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.