Danas će biti kompletirano 14. kolo Premijer lige

Željezničar na Mokrom Docu, Radnik traži bodove spasa, novi duel Tuzle i Borca

Samir Mlaćo
Danas se igraju preostala tri susreta 14. kola Premijer lige naše zemlje.

Od 13 sati igraju se susreti Posušje – Željezničar, te Radnik Bijeljina – Široki Brijeg.

Od 19:30 sati kolo zatvaraju derbijem na Tušnju Tuzla City i Borac.

Nakon više od 12 godina Plavi s Grbavice će gostovati u Posušju, a svoja posljednja dva meča odigrana na stadionu Mokri Dolac ne pamte po dobrom.

Naime, u sezoni 2008/2009 kada je Posušje napustilo elitni rang u 21. kolu Željezničar je Mokri Dolac napustio sa tri gola u svojoj mreži. Zanimljivo je da nakon ovog meča Posušje do kraja sezone nije slavilo, a u preostalih devet mečeva uspjelo je osvojiti samo bod. Tu sezonu Posušje je okončalo na posljednjem mjestu tabele sa 23 osvojena boda, dok je Željezničar zauzeo 9. mjesto.

I u sezoni prije pomenute Plavi se nisu dobro proveli u Posušju. Domaćin je slavio istim rezultatom, 3:0, dok je u sezoni 2006/2007 meč između Posušja i Željezničara završen bez pogodaka.

Jedinu pobjedu otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine, odnosno od sezone 2002/2003 Plavi su u Posušju upisali 25. aprila 2004. godine. Slavio je Željezničar rezultatom 3:2.

Radnik se nada tri vrijedna boda, a eventualni neuspjeh, vjerovatno bi značio odlazak sa klupe Vlade Jagodića. Na drugoj strani Široki Brijeg je na sedmom mjestu te se nada novim bodovima.

Tuzla City i Borac su odmjerili snage u srijedu u zaostalom meču i bilo je 1:1. Tajni nema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Rijetke su situacije kada u četiri dana igrate dvije prvenstvene utakmice s istim protivnikom. Rezultat i igra iz drugog poluvremena prošle utakmice nam daju samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što je to bilo u Banjaluci. Neke stvari koje nisu bile dobre da popravimo. Kada je igrački kadar na raspolaganju imamo trojicu igrača koji nisu bili tu zbog kartona. Sigurno je bolja situacija kada je u pitanju igrački kadar", rekao je šef struke Tuzlaka Husref Musemić i dodao.

"Ekipa s dosta sapomouzdanja ulazi u utakmicu i vjerujem da možemo odigrati dobar meč i napraviti dobar rezultat. Dobar rezultat je pobjeda i nadamo se da ćemo biti na nivou kao što je to bilo u drugom poluvremenu u prošloj utakmici. Maksimalno poštovanje i respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.