Musemić: Vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara i protiv Borca želimo pobjedu

Novi okršaj Tuzla Cityja i Borca

Musemić: Vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara i protiv Borca želimo pobjedu

E. Čaušević

Fudbaleri Tuzla Cityja igraju u nedjelju na svom terenu protiv Borca derbi 14. kola Premijer lige BiH.

Tuzla City i Borac igrali su prije dva dana u Banjaluci zaostali meč trećeg kola, a rezultat je na kraju bio 1:1.

Samo nekoliko dana kasnije sastaju se isti klubovi, ali ovaj put utakmica će se igrati na Tušnju.

Pred novi meč Tuzla Cityja i Borca održana je i press konferencija tuzlanskog kluba na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Husref Musemić.

"Rijetke su situacije kada u četiri dana igrate dvije prvenstvene utakmice s istim protivnikom. Rezultat i igra iz drugog poluvremena prošle utakmice nam daju samopouzdanje i vjeru da možemo odigrati još bolju utakmicu nego što je to bilo u Banjaluci. Neke stvari koje nisu bile dobre da popravimo. Kada je igrački kadar na raspolaganju imamo trojicu igrača koji nisu bili tu zbog kartona. Sigurno je bolja situacija kada je u pitanju igrački kadar", rekao je Musemić i dodao.

"Ekipa s dosta sapomouzdanja ulazi u utakmicu i vjerujem da možemo odigrati dobar meč i napraviti dobar rezultat. Dobar rezultat je pobjeda i nadamo se da ćemo biti na nivou kao što je to bilo u drugom poluvremenu u prošloj utakmici. Maksimalno poštovanje i respekt prema Borcu. Ekipa koja ima svoj kvalitet, ali vratili smo samopouzdanje nakon poraza od Željezničara".

Pored Musemića na press konferenciji bio je i napadač Vojo Ubiparip.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Spremni smo da odigramo dobru utakmicu, kvalitetnu i muški. U Banjaluci smo s obzirom na sve okolnosti odigrali dobru utakmicu i napravili solidan rezultat. Imamo još veću motivaciju i imat ćemo još više snage i motivacije da u nedjelju na malo težem terenu ostvarimo naš cilj, a to je pobjeda. Ekipa Borca je kvalitetna i sigurno da ćemo morati dati sve od sebe da bismo ostvarili pozitivan rezultat. Spremni smo i motivisani da ovu utakmicu odigramo dobro", kaže Ubiparip.

Podsjećamo, utakmica između Tuzla Cityja i Borca na rasporedu je u nedjelju s početkom u 19:30 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi