Na posljednja dva meča u Posušju Željezničar se nije dobro proveo

Posljednji put Plavi su u Posušju slavili prije 17 godina

Na posljednja dva meča u Posušju Željezničar se nije dobro proveo

A. Beganović

U okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sarajevski Željezničar gostovat će u Posušju kod istoimenog domaćina.

Nakon više od 12 godina Plavi s Grbavice će gostovati u Posušju, a svoja posljednja dva meča odigrana na stadionu Mokri Dolac ne pamte po dobrom.

Naime, u sezoni 2008/2009 kada je Posušje napustilo elitni rang u 21. kolu Željezničar je Mokri Dolac napustio sa tri gola u svojoj mreži. Zanimljivo je da nakon ovog meča Posušje do kraja sezone nije slavilo, a u preostalih devet mečeva uspjelo je osvojiti samo bod. Tu sezonu Posušje je okončalo na posljednjem mjestu tabele sa 23 osvojena boda, dok je Željezničar zauzeo 9. mjesto.

I u sezoni prije pomenute Plavi se nisu dobro proveli u Posušju. Domaćin je slavio istim rezultatom, 3:0, dok je u sezoni 2006/2007 meč između Posušja i Željezničara završen bez pogodaka.

Jedinu pobjedu otkako u Premijer ligi učestvuju klubovi sa područja cijele Bosne i Hercegovine, odnosno od sezone 2002/2003 Plavi su u Posušju upisali 25. aprila 2004. godine. Slavio je Željezničar rezultatom 3:2.

Ukupno su Posušje i Željezničar u Posušju odigrali devet utakmica uz identičan skor, odnosno obje ekipe upisale su po tri pobjede, dok su tri meče završila bez pobjednika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od devet odigranih mečeva na stadionu Mokri Dolac dva su završena bez golova, dok je najefikasniji bio već pomenuti odigran 25. aprila 2004. godine. Postignuto je pet golova uz trijumf Željezničara 3:2.

Na kraju dodajmo da je prvi meč ove dvije ekipe u aktuelnoj sezoni odigran na Grbavici, a Plavi su slavili sa minimalnih 1:0. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Mujezinović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi