Trener Posušja nakon pobjede protiv Željezničara

Balajić potpuno nadmudrio Ivkovića, pa mu laskao: "Tomi kapa do poda..."

Endin Čaušević

Posušje je danas na svom terenu pobijedilo Željezničar sa 2:0 u meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Posušje je na Mokrom Docu uspjelo da svojom igrom iznenadi goste s Grbavice i na kraju upiše nova tri boda.

Ovom pobjedom Posušje sada ima 11 bodova i sigurno je da su u taboru ovog kluba itekako zadovoljni predstavom protiv Željezničara.

Nakon meča održana je i press konferencija, a trener domaćeg tima Stipe Balajić nije krio zadovoljstvo nakon veoma važna tri boda za njegovu ekipu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da smo bili agresivni, blizu igrača i imali smo veću želju nego Željezničar i to je presudilo. Kvaliteta jedne i druge momčadi je tu negdje. Ta naša želja i volja, te angažman na utakmici i trčanje u oba smjera i tranzicija po izgubljenoj lopti je bila dobra. Nismo dozvolili Želji da razvije svoju igru. Dobro smo ih zatvorili i na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je Balajić i nastavio.

"Željezničar je momčad u 5% s nama u rangu kafa pogledamo pojedinačnu kvalitetu igrača i to što radi Tomislav Ivković to je nevjerovatno. Bio sam na utakmici protiv Tuzla Cityja i to je fanatizam i dugo nešto tako nisam vidio kao u ekipi Željezničara jer su igrali protiv puno, puno kvalitetnije ekipe. Zato kolegi zaista kapa do poda i mogu mu čestitati na onome što radi u Željezničaru. Ne kažem da ti momci nisu kvalitetni nemojte me krivo shvatiti, ali budimo realni Zrinjski, Tuzla City i još neke ekipe su ispred Željezničara i Posušja".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.