Ivković nakon poraza u Posušju: "Jednostavno danas nismo došli na utakmicu"

Press konferencija poslije meča

Ivković nakon poraza u Posušju: "Jednostavno danas nismo došli na utakmicu"

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara poraženi su danas u gostima protiv Posušja (2:0) u meču 14. kola Premijer lige.

Plavi su danas bili favoriti na Mokrom Docu, ali nisu uspjeli da dođu do pobjede. Posušje je na kraju slavilo sa 2:0 i došlo do veoma važna tri boda.

Nakon utakmice održana je press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener gostujuće ekipe Tomislav Ivković.

"Čestitam Posušju na zasluđenoj pobjedi. Danas nismo došli na utakmicu, predviđao sam i osjećao kakva će biti utakmice. Upozoravao sam kroz tjedan kako bismo trebali ući u utakmicu, ali nismo uspjeli. Danas nismo ostavili sve na terenu i nismo dali maksimum što se tiče borbenosti što nas je krasilo u dosadašnjim utakmicama i zbog toga su nas i navijači podržavali. Žao mi je zbog toga i zbog velikog broja navijača danas koji su bili tu jer nismo bili na našem nivou da bismo mogli ostvariti pozitivan rezultat na ovoj utakmici. Uz sva moja upozorenje nismo uspjeli, poraz uzimam na sebe jer nisam pripremio ekipu kako sam želio i ja sam kriv za poraz", rekao je Ivković na početku.

Da li ste motivisali igrače za ovu utakmicu?

"Napravio sam sve što je bilo u mojoj moći, ali izgleda da nije bilo dovoljno. Zato i kažem da sam ja kriv za ovaj poraz", dodao je trener Plavih.

Kod prvog gola loše je reagovao živi zid vašeg tima?

"Ne, odlična je reakcija igrača koji je zabio gol jer je vidio da će skočiti i namjerno je šutirao ispod živog zida i imao je namjeru da to uradi. Izmjene? Nismo dobili ništa izmjenama. Rijetko nam se dešava da nemamo udarce ka golu, uvijek napravimo dosta šansi. Kroz igru nismo ništa napravili", ističe Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Može li se ovaj poraz okarakterisati kao povratak u realnost nakon niza dobrih rezultata protiv kvalitetnijih protivnika?

"Šta znači realnost u nogometu? Imaš desetu ekipu koja ima 12 bodova i treću koja ima 21 bod. Sve govori koliko su svi blizu jedni drugih. Ovo je neizvijesno prvenstvo do kraja što se tiče svega. Bit će vrlo interesantno", zaključio je trener Plavih.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kremenko
Ove funjarene i profulljače odigraju utakmice sezone protiv Veleža, Tuzle, Slobode a pred ovim kantama skinu gaće i naguze se. Željo mi se gadi.
3 7
unioni
Moj Ivkovicu isti ti likovi igraju zadnjih par kola i moja nana bi znala kako da odigra kada ne mijenjas nikoga u prvih 11, svi ti znaju koju ces formaciju, kakva ti je sredina, napad i slicno daj ba bar Durakovica nebitno da malo novije nesto unese, Zeku i Bekrica si trebao startovat od prve
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi