Široki Brijeg stigao na šestu poziciju na tabeli

Ivanković: Djelovali smo bolje i svježije od Radnika

Samir Mlaćo
Vrijedna tri boda upisali su nogometaši Širokog Brijega na gostovanju kod Radnika.

Bilo je 2:1 za Širokobriježane koji itekako mogu biti zadovoljni. Sa dvije pobjede u nizu došli su na šestu poziciju.

“Prvo čestitam igračima na današnjoj igri. Ovo su vrlo važna tri boda za nas, prva gostujuća pobjeda ove sezone i veliki psihološki poticaj za nastavak. Što se tiče prvog poluvremena, bili smo skoro perfektni u fazi obrane, tranziciji i visokom presingu. Djelovali smo puno bolje i svježije od FK Radnik Bijeljina. U tom razdoblju mogli smo odvesti utakmicu i na 0:3. U drugom poluvremenu Radnik je krenuo na sve ili ništa, to je rezultiralo nekim odbijenim loptama i prekidima gdje nismo baš najbolje reagirali, ali sve u svemu zaslužena pobjeda“, kazao je trener ovog tima Jure Ivanković.

Ivanković je dobio podršku Uprave kluba nakon odlaska Tonija Karačića i to se pokazalo kao dobar potez.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladi stručnjak dobro poznaje ekipu, a uz malo sreće, vratio je pobjednički duh i navijači tima sa Pecare itekako mogu biti zadovoljni.

Već u srijedu ova dva tima ponovo će odmjeriti snage, ovaj put u Kupu BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.