Širokom pobjeda u Bijeljini, Radnik tone sve dublje

Novi poraz Bijeljinaca

Širokom pobjeda u Bijeljini, Radnik tone sve dublje

E. Škorić

Nogometaši Širokog Brijega ostvarili su pobjedu na gostovanju u Bijeljini protiv Radnika s 2:1.

Radnik je danas vezao četvrti poraz i zakovan je za dno sa sedam bodova, te je pitanje ima li ovaj tim čemu da se nada bez obzira što nismo na polovini sezone.

Očigledno je da je Radnik u velikoj krizi i da jednostavno nema dovoljan kvalitet, a pitanje je i hoće li nakon svega Vlado Jagodić ostati na klupi Bijeljinaca. Navijači traže njegov odlazak i nezadovoljstvo je opravdano veliko.

Široki je poveo nakon samo 12 minuta igre. Ćavar je bio strijelac na ubačaj Medića. Radnik prijeti u 24. minuti, ali je Miškić odbranio udarac Markovića.

Široki stiže do 2:0 u 27. minuti. Brekalo je ovaj put pogodio na ubačaj Lukića, a mogao je Blagaić u 32. minuti sve da riješi, no mladi golman Aljkanović brani njegov udarac.

Imao je Blagaić još jednu veliku šansu, no ostalo je 2:0 do odlaska na odmor. Radnik uspijeva da se vrati u meč u 57. minuti. Nakon prekida je Kenan Šarić bio strijelac tek što se oporavio i vratio na teren, no činise  da je došlo do propusta i da su sudije trebale zbog nedozvoljene pozicije poništiti gol.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na sreću gostiju sa Pecare, taj detalj na kraju nije bio presudan u konačnom ishodu, pošto je ostalo 2:1. Bilo je do kraja nekoliko prilika na obje strane, no rezultat se više nije mijenjao. U nadoknadi je golman Aljkanović napustio svoj šesnaesterac, igrao je rukom, pa je dobio direktan crveni karton.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Bravo Široki Brijeg.
3 1
Radnik78
Krsrajiću klošaru odlazi iz Radnika sa svojom drim tim upravom i Vladom Jagodićem,nabijemo i vas i Vicu koji je doveo Jagodića u Radnik.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi