Htio je da u potpunosti ponize United

Vodili su sa 5:0, a igrač Liverpoola je urlao: "Nastavite ovako, budite nemilosrdni"

Endin Čaušević

Liverpool je jučer ponizio Manchester United na Old Traffordu pobjedom od 5:0.

Ljubitelji fudbala mogli su uživati u najvećem engleskom derbiju, ali sigurno da niko nije mogao očekivati da će Manchester United doživjeti takvu blamažu pred svojim navijačima.

Redsi su domaćem timu očitali pravu lekciju i na kraju su slavili sa 5:0 na krilima sjajnog Mohameda Salaha.

Egipćanin je na Old Traffordu jučer upisao hat-trick i postao je prvi igrač nakon legendarnog Ronalda koji je na Teatru snova dao tri gola za neku gostujuću ekipu.

Salah je svoj treći gol za 5.0 postigao u 50. minuti, a tokom proslave gola u centru pažnje našao se Andy Robertson koji je tražio od svojih saigrača da nastave u istom tempu.

"Nastavite ovako, budite nemilosrdni, idemo!", poručio je Robertson svojim saigračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, United je do kraja utakmice uspio da sačuva svoju mrežu, ali je svejedno ovo jedan od najtežih poraza za Crvene đavole i to od najvećeg rivala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.