Bez Norvežanina do kraja godine?

Haalandovi problemi su veći nego što se mislilo, u Borussiji upaljen alarm

Edmir Škorić

Nakon što se nedavno u utakmici protiv Mainza povrijedio, činilo se da će Erling Haaland pauzirati nekoliko sedmica, no stižu nove vijesti i nisu nimalo dobre.

Naime, lako je moguće da Haaland neće igrati do kraja godine! Objavio je to danas njemački list Bild, koji smatra da je to najgori scenarij, mada se u Dortmundu nadaju njegovom povratku do kraja godine.

Šteat za Haalanda koji igra u životnoj formi i imao je sjajan početak sezone, pošto je u šest bundesligaških nastupa dao čak devet golova, plus tri gola u Kupu Njemačke i jedan u Ligi prvaka.

Haaland je i prošle sezone imao problema s povredom mišića, zbog čega je propustio nekoliko mečeva. Ukoliko se crne slutnje obistine, Haaland će propustiti čak 12 narednih utakmica - osam prvenstvenih, tri u Ligi prvak ai jednu u Kupu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Između ostalog, propustit će i mečeve za Norvešku u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, dok će Robertu Lewandowskom "pomoći" da ponovo bude najbolji strijelac lige.

U Borussiji su upaljeni alarmi, zabrinutost je opravdana, ali morat će se Milioneri osloniti na trenutne igrače do povratka mladog Norvežanina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.