Četiri tima u trci za Haalanda: Spremni su mu dati nevjerovatnu platu koju traži
Foto - EPA

Gdje će sjajni Norvežanin?

Četiri tima u trci za Haalanda: Spremni su mu dati nevjerovatnu platu koju traži

M. Šljivak

Erling Haaland će po svemu sudeći napustiti Borussiju iz Dortmunda u ljetnom prelaznom roku.

Čudesni norveški napadač napravit će još jedan iskorak u karijeri, a četiri tima su ostala u igri za njegov potpis.

To su Manchester United, Manchester City, Chelsea i Real Madrid, koji počinju trku za njegov potpis i oni su spremni da ispune zahtjeve koje ima norveški fudbaler.

Kako tvrdi ESPN, 21-godišnji napadač od klubova zahtjeva platu od 35 miliona eura godišnje, a ovi timovi su spremni da mu tu želju ispune.

Pored ove cifre, klub koji bude angažovao norveškog napadača morat će Borussiji isplatiti odštetu od 75 miliona eura, a dio kolača traže i menadžer Mino Raiola, te otac sjajnog napadača Alf-Inge Haaland.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Raiola navodno želi čak 20 miliona eura za posredničke usluge, a Erlingov otac navodno i za sebe traži nekoliko miliona.

Izvjesno je da će Erling Haaland napustiti Dortmunda narednog ljeta, a vidjet ćemo u kojem klubu će se na kraju skrasiti.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
On je od malih nogu navijac Newcastla, ne lazite napaceni narod, kakav Real, kakav Manchester...
6 1
histereza
U Bayern da je srece, ali zbog bahatog Raiole i njega samog neće
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi