S velikog derbija

Jedna od najljepših koreografija u posljednje vrijeme izazvala ogromne polemike

Admin Čaušević

Jedna od najljepših koreografija u posljednje vrijeme viđena je u nedjelju na Johan Cruijff Areni. 

U velikom derbiju nizozemskog fudbala Ajax je dočekao PSV i na kraju slavio i više nego ubjedljih rezultat sa ogromnih 5:0.

Navijači Ajaxa su pripremili prelijepu fotografiju na kojoj je "legionar" s vrećom zlatnika i dvojica igrača PSV-a sa razbijenim školjkama jaja na glavama.

Na dresovima je pislao "Brainfart Aidshoven" umjesto "Brainport Eindhoven", što je izazvalo ogromne polemike.

Kompanija Brainport je glavni PSV-ov sponzor i jedna od najvećih kompanija u Nizozemskoj koja obuhvata niz firmi i podržava klub iz Eindhovena.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

S banerom su navijači Ajaxa željeli pokazati da više zarađuju bez bogatog sponzora zahvaljujući uzastopnim titulama i zaradi od Lige prvaka.

Iz Ajaxa su se pravdali kako nisu uopšte znali za sadržaj i poruku koreografije te su na kraju uputili izvinjenje velikom rivalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.