Old Trafford nije jedino "mjesto stradanja": Na još jednom kultnom stadionu viđena ogromna bruka

Igran veliki derbi

Old Trafford nije jedino "mjesto stradanja": Na još jednom kultnom stadionu viđena ogromna bruka

A. Čaušević

Nedjelja je donijela mnoge velike derbije širom Starog kontinenta. 

Liverpool je na Old Traffordu ponizio Manchester United, ali interesantno da popularni Teatar snova danas nije bio jedino "mjesto stradanja".

Naime, danas je na Johan Cruijff Areni igran veliki derbi nizozemskog fudbala između Ajaxa i PSV-a, a gosti su doživjeli pravo poniženje.

Utakmica je završena pobjedom 5:0 u korist Ajaxa koji je odigrao još jedan fenomenalan meč te se učvrstio na prvom mjestu.

Gosti su dobro izgledali u prvom poluvremenu jer su primili samo jedan gol preko Berghuisa, a potpuni debakl je uslijedio u nastavku kada redom pogađaju Haller, Anthony, Klaassen.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Tačku na i u sudijskoj nadoknadi je postavio Tadić koji je zaobišao protivničkog golmana i rutinski pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Nakon što su prije nekoliko dana počastili Borussiju Dortmund sa četiri gola u mreži Kopoljanici su danas bili još ubjedljiviji što je potvrda zaista fantastične forme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije