Prezadovoljan radom svojih golmana

Muftić priznao da mu nije cilj da u Želji ne bude rezerva, a onda Ivković "uzeo mikrofon"

Endin Čaušević

Željezničar sutra igraju na Grbavici meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Tuzla Cityja.

Željezničar ovu utakmicu dočekuje nakon poraza u Posušju za vikend, dok je Tuzla City imao dvomeč sa ekipom Borca. No, i pored toga sigurno je da nas sutra očekuje dosta uzbuđenja.

U Plavom salonu na Grbavici održana je i press konferencija domaćeg tima na kojoj se obratio trener Tomislav Ivković. Hrvatski stručnjak otkrio je očekivanja pred sutrašnji meč i poručio da neće biti promjena u sastavu u odnosu na Posušje što se igrača tiče.

Jedina promjena u odnosu na Posušje će biti na golmanskoj poziciji jer će sutra braniti mladi Vedad Muftić koji inače brani ove sezone u Kup utakmicama.

Muftić je bio danas na press konferenciji pored Ivkovića, te je dobio pitanje koliko dugo je spreman da bude rezervna opcija u prvom timu Željezničara, a na sve to uključio se i Ivković.

"Svakako da mi nije cilj da se zadovoljim time što sam rezervista i sigurno da ću težiti ka tome da još više napredujem i da se izborim za svoje mjesto", rekao je Muftić, a na pitanje koliko dugo će još čekati za šansu da bude prvi golman uključio se Ivković.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Pa, dok ga ja ne stavim u prvi tim. Golmani su posebna vrsta ljudi jer tu samo jedan može igrati. Odnos njih trojice je fantastičan još kada dodamo tu Kenu Hasagića koji je zaista kao čovjek i trener vrhunski onda nijedan od njih neće ništa izgubiti, koji ne brane jer su još mladi, nego će samo dobiti u ovih šest mjeseci i on i mladi Nikola da u zimu eventualno se traže neka druga rješenja", rekao je Ivković i dodao.

"Jedan od njih dvijice će sigurno otići na posudbu da bi branio i spremao se da sutra bude prvi golman Želje jer svi oni imaju kvalitet. Onda ima tu i drugih situacija koji će doći kroz prvenstvo, on sutra može biti prvi golman jer rade savršeno. Mogu se odlučiti možda da on bude mladi igrač koji počinje utakmicu, a da igra neko stariji na terenu. Ne samo da mi bude opcija i broj nego on to zaslužuje svojom kvalitetom. Bender je iskoristio svoju šansu i on mora čekati svojih pet minuta da dođe i to je to".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.