Ivković: Igrat će isti igrači kao u Posušju jer su pokazali da zaslužuju još jednu šansu

Press konferencija pred Tuzla City

Ivković: Igrat će isti igrači kao u Posušju jer su pokazali da zaslužuju još jednu šansu

E. Čaušević

Fudbaleri Željezničara igraju sutra na svom terenu protiv Tuzla Cityja meč osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

Plavi s Grbavice dočekuju ovaj meč nakon neočekivanog poraza od Posušja proteklog vikenda, dok je Tuzla City u derbiju remizirao protiv Borca (1:1).

Sigurno je da nas na Grbavici očekuje veoma zanimljiva utakmica koja se igra sutra od 16:30 sati.

Pred ovaj meč održana je jutros i press konferencija domaće ekipe na kojoj se prisutnim medijima obratio trener Tomislav Ivković koji je najavio sutrašnju utakmicu protiv Tuzla Cityja.

"Ovo je sigurno drugačija utakmica, ali moramo se ponašati isto kao da je prvenstvena. Ovo je utakmica koja nas ostavljaili izbacuje iz daljnjeg takmičenja. Gledali smo sad Tuzlu i dvije utakmice koje su igrali s Borcem gledali smo isto tako utakmicu koju smo mi s njima odigrali u prvenstvu i povezali smo onu koju smo izgubili u Tuzli. To je jedna ekipa koja zaista ima veliku kvalitetu i odlične pojedince. Mi se moramo spremiti na isti način kao što smo se spremali za njih za prvenstvenu utakmicu, niko neće kalkulirat i morat ćemo igrat na pobjedu jer samo ona nas vodi dalje. Kada igraš na pobjedu moraš biti pametan i inteligentan na koji način da dođeš do te pobjede jer ne možeš doći na bilo koji način kada igraš protiv takve kvalitetne i ozbiljne ekipe", rekao je Ivković.

Da li je poraz od Posušja poremetio atmosferu u ekipi?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pa svaki poraz poremeti, ali mene nije jer sam to i očekivao. Očekivao sam ne poraz, ali jesam pad koncentracije i upozoravao sam da je prevalika doza samopouzdanja nekad smrtonosna i to se desilo. Isto tako moram reći da ta doza samopouzdanja nije ulovila samo igrače nego i neke ljude koje ne bi trebala uloviti jer onda zaborave na realnost i onda zamišljamo da smo u nekom drugom svijetu koji nije realan za nas. Pametni ste pa ćete shvatiti", kaže Ivković i nastavlja.

"Govorim da je to realnost življenja kluba i svega što se vrti oko ekipe i kluba i govorim o toj realnosti. Ne mogu nas zavarati tri dobra rezultata, imam dovoljno iskustva da me to ne zavara, vidim napredak ekipe i vidim da ih je strašno pogodio taj poraz i njihova reakcija nakon utakmice je bila onakva kakvu sam očekivao jer su bili svjesni da su podbacili i bili su svjesni da su mogli drugačije to odraditi zajedno sa mnom. Oni su karakterni, to su osjetili na svojoj koži i mogu reći sada da će igrati isti oni igrači koji su počeli utakmicu u Posušju zato što su sad napravili sve i ponašali su se da zaslužuju još jednu šansu i utakmicu da pokažu da je to bilo slučajno".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajduks87
Ma nisi ti dobre glave ali nikako...:/
2 5
Mustafa
U tebe je prijatelju izgleda posušje u glavi! Čuj igraju ti isti oni igrači koji nisu vrijedli kurcu u nedjelju! City će vas nacentrirati bolan a ti ćeš dobiti nogu !
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi