Belgijanac mora da čeka

Ancelotti o tome zašto Hazard ne igra: Trener je izabrao drugog igrača

Edmir Škorić

Eden Hazard je trenutno spreman, povrede su iza njega, ali očigledno nije u najvećim planovima Carla Ancelottija.

Hazard nije ni približno onaj igrač iz perioda dok je nosio dres Chelseaja, ali se u Realu nadaju da će se Belgijanac ipak prije ili kasnije isplatiti.

Od dolaska u Madrid imao je problema s povredama, a iako je sada spreman, trener Carlo Ancelotti nema namjeru da ga drži u startnoj postavi.

"Hazard može da igra gotovo u svakoj formaciji. Spreman je za igru, ali je problem što trener preferira nekog drugog igrača. On nema zvjezdani status u Real Madridu zbog brojnih povreda, ali malo po malo ćemo dobijati njegovu najbolju verziju", rekao je Ancelotti, dodavši:

"Siguran sam da ćemo od njega ove sezone vidjeti najbolje i da će igrati više nego prije. Ima kvalitet i motivaciju, ali jednostavno mora da čeka priliku jer je normalno da trener ponekad izabere druge igrače".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.