Rastanak se primakao: Legendarni lijevi bočni napušta Real
FOTO - EPA

Marcelo ponovo u Brazilu

Rastanak se primakao: Legendarni lijevi bočni napušta Real

A. Beganović

Legendarni brazilski fudbaler Marcelo na kraju ove sezone napustit će redove Real Madrida.

Jedan od najboljih lijevih bočnih fudbalera svih vremena duže vrijeme nije u formi koja ga je u najboljim igračkim godinama krasila i od 2019. nije prva opcija na lijevom boku Realovog tima.

Situacija se nije promijenila ni nakon dolaska Carla Ancelottija. Marcelo je upisao dva nastupa u ovoj sezoni i to po jedan u Ligi prvaka i prvenstvu pa će sasvim sigurno po isteku ugovora napustiti "kraljevski klub".

No, neće Marcelo ostati u Evropi, odnosno kako pišu španski mediji, vratit će se u Brazil, a njegov novi klub će najvjerovatnije biti Fluminense iz kojeg je 2007. godine stigao u Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Po dolasku, na poziciji livog bočnog je zamijenio legendarnog Roberta Carlosa, a sa Realom je osvojio sve što se može osvojiti - pet titula prvaka Španije, četiri Lige prvaka, dva Kupa kralja, četiri španska Superkupa i isto toliko klupskih svjetskih prvenstava.

Ukupno je za Real odigrao 530 utakmica i pritom je postigao 38 pogodaka uz 101 aiastenciju.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Navijam za Bayern, ali ovaj je zaista najbolji "moderni" bek zadnjih 20ak godina!
12 0
Klicko
Legenda!
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi