FOTO: EPA

Koemanov nasljednik

Barcelona do kraja sedmice sa novim trenerom: Danas počinju razgovori sa legendom kluba

Haris Zilić

Barcelona je sinoć potvrdila da Ronald Koeman nije više trener katlaonskog tim.

Koemanu se stolica tresla već neko vrijeme i bilo je samo pitanje vremena kada će dobiti otkaz.

Nakon poraza od Rayo Vallecana (1:0) u srijedu navečer, klub je odlučio da se rastane s njim. To je bio već treći poraz u La Ligi nakon samo deset kola.

Već se počelo špekulisati o njegovom nasljedniku, a prema pisanjima vodećih svjetskih medija legenda Barcelone, Xavi Hernandez je prvi izbor za novog trenera i klub već danas počinje razgovore sa legendanrim Špancem.

Pored Xavija spominjali su se Antonio Conte, Roberto Martinez, ali čini se da u Upravi Barcelone imaju sada druge ambicije.

Žele legednu kluba koja poznaje situaciju i klimu unutar i oko kluba, ali i u finasijskoj situaciji u kakvoj se nalazi barcelona, Xavi bi bio najrealnije opcija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona bi možda čak do kraja ove sedmice mogla imenovati novog trenera, a u narednom periodu ih očekuju dueli protiv Alavesa, Dynamo kyeva i Celte.

Klub se što prije mora izaći iz rezultatske krize. Daleko su od nokaut faze Lige prvaka, a u prvenstvu su na sredini tabele, ali ono što više brine navijače to su neubjedljive igre na terenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.