Remi Zvijezde i GOŠK-a, važne pobjede Bratstva i Budućnosti

Edmir Škorić

Nogometaši Bratstva i Budućnosti upisali su domaće pobjede u mečevima 12. kola Prve lige FBiH, dok su Zvijezda i GOŠK remizirali u Rahiću.

Zvijezda je i drugu domaću utakmicu u nizu odigrala u Rahiću zbog suspenzije stadiona Banja Ilidža. Baš kao što je to bio slučaj prošli put, ponovo je rezultat na ovom stadionu bio neriješen (1:1).

Rano su pala oba gola. Huseinbašić je postigao pogodak za 1:0, a Tipurić brzo izjednačio na 1:1. Zanimljivo, to je bio i konačan rezultat meča. U nastavku je bila jedna diskutabilna situacija, kada je glavni sudija pokazao na penal za "domaće", no onda se predomislio i ipak promijenio odluku.

U svakom slučaju, vrijedan bod za Gradačačane u borbi za opstanak, nekoliko dana nakon što su prošli Posušje u osmini finala Kupa BiH.

Bratstvo je nastavilo s dobrim igrama, pa je u Gračanici pobijedilo Travnik s 2:1 za prelazak na treću poziciju. Ser i Aletić su pogađali za domaće, a Torlak je postigao utješni gol za Vezire, koji s 10 bodova ostaju u opasnoj zoni.

U Banovićima je Budućnost došla do važne pobjede nad Goraždem, a golove su domaći postiglči u nastavku meča. Prvo je Husić pogodio za 1:0, a sve je riješio Mujarić golom za 2:0.

Zvijezda - GOŠK 1:1

NK Zvijezda: Maslić, Hukara, Fačić, Huseinbašić, Živković, Kovčić, Mujčić, Vehabović, Berbić, Lugavić, Živanović.

NK GOŠK: Bobić, Ramljak, Tipurić, Hasanović, Peko, Šantić, Matova, Šunjić, Bošković, Glibo, Haračić.

Bratstvo - Travnik 2:1

NK Bratstvo: Mustačević, Devedžić, Kulovac, Šer, Ćosić, Jaganjac, Aletić, Hot, Pendek, Zarić, Poturalić.

NK Travnik: Vasilj, Stanić, Brljak, Obradović, Fazlić, Čatić, Hadžikadunić, Sijamija, Palić, Vrebac, Ćatić.

Budućnost - Goražde 2:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Budućnost: Mujkić, Trumić, Vrabac, Mustafić, Mujkić, Mahmutović, Džinić, Čavalić, Husić, Pirić, Demirović.

FK Goražde: Ćulov, Antić, Ćulov, Dučić, Mehić, Jolović, Salanović, Šubo, Đuderija, Karić, Handžić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.