FOTO: EPA

Liga prvaka

Real i Benzema za historiju, Porto "ugasio" proljetne planove Rossonerima

Haris Zilić

Odigrana su prva dva duela večerašnjeg programa Lige prvaka.

U grupi B Milan je ugostio Porto.

Gosti odlično otvaraju meč i u šestoj minuti nakon poigravanja domaće odbrane uzimaju jednu loptu, akciju nastavlja Grujić, koji upošljava Diaza, a ovaj rutinski pogađa za 0:1.

Rossoneri do izjednačenja stižu u 61. minuti autogolom Mbembe, a 1:1 je bio i konačan rezultat utakmice, koji više odgovara gostima iz Portugala.

U grupi D Real je u Madridu bio domaćin Shaktharu iz Donetska.

Kraljevi odlično otvaraju susret i Benzema u 14. minuti pogađa na asistenciju Vinicijusa. Ovo je bio i historijski trenutak obzirom da je to bio i 100. pogodak Real Madrida u Ligi prvaka i bivšem Kupu prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U 39. minuti gosti dolaze do izjednačenja preko Fernanda, a asistenciju je upisao Alan Patrick.

Igrala se 61. minuta, a na sceni su ponovo isti akteri. Vinicjus asistira, Benzema pogađa za 2:1 i ispostavit će se do kraja donosi vrijedan trijumf madridskom klubu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.