Večeras ipak bez Contea

Zbog bizarnog razloga Antonio Conte ne može debitovati na klupi Tottenhama

Edmir Škorić

Italijanski stručnjak Antonio Conte večeras neće debitovati na klupi Tottenhama.

Engleski klub u okviru Konferencijske lige dočekuje Vitesse, ali Conte neće sjediti na klupi ekipe koju je preuzeo prije nekoliko dana.

Međutim, uslovljeno Brexitom, Conteu treba radna dozvola, a kako još nije riješena dokumentacija, Italijan mora da sačeka na svoj debi na klupi londonske ekipe.

Naravno, iako neće biti na klupi, već njegov pomoćnik, Conte će spremiti formaciju i tim za ovaj duel. Vjeruje se da će krenuti s 4-3-3 formacijom koju je koristio njegov prethodnik Nuno Santo Espirito, ali će naravno s vremenom uigravati 3-4-1-2 fromaciju po kojoj je prepoznatljiv.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Conte, koji je prošle sezone osvojio Scudetto s Interom, a prije toga s dosta uspjeha vodio Chelsea i Juventus, trebao bi onda debitovati u nedjelju u meču Premiershipa protiv Evertona na Goodison Parku.

Na sajtu MOZZART kladionice možete pronaći sve moguće sportske događaje i sjajne kvote, a klikom OVDJE pogledajte šta se sve može odigrati na meč Tottenham - Vitesse koji je na programu u 21 sat.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.