Conte već ima listu želja u Tottenhamu, ali zna se ko će biti glavna meta u januaru

Srbin privukao pažnju mnogih klubova

Conte već ima listu želja u Tottenhamu, ali zna se ko će biti glavna meta u januaru

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte danas bi trebao zvanično biti izabran za novog trenera Tottenhama.

Londonski klub jučer je potvrdio da Nuno Espirito Santo više nije trener Tottenhama jer je dobio otkaz nakon serije loših rezultata.

Santo je na klupi Tottenhama proveo tek nekoliko mjeseci, a iako je odlično počeo sezonu već nakon prve krize rezultata čelnici ovog kluba odlučili su da mu uruče otkaz.

Odmah nakon toga počele su špekulacije da je klub već pronašao novog trenera i da u Tottenham stiže Antonio Conte. Fabrizio Romano je objavio da su Conte i Tottenham sve dogovorili i da se danas očekuje zvanična potvrda.

Naravno, italijanski mediji su odmah počeli špekulacije oko toga kakve promjene će napraviti ovaj stručnjak u londonskom klubu. Već se priča o tome koga bi Conte mogao dovesti u Tottenham i navodno ima listu želja.

La Repubblica je objavila jutros da se na listi želja trenutno nalaze trijica fudbalera, ali da će glavni cilj biti dovođenje srbijanskog napadača Dušana Vlahovića koji igra odlično u dresu Fiorentine.

Vlahović briljira ove sezone, ali se nalazi na meti navijača Fiorentine zbog toga što ne želi produžiti ugovor. U slučaju da Harry Kane u januaru napusti klub onda je gotovo sigurno da će Vlahović biti njegova zamjena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored toga navodi se da bi Conte volio vidjeti u Tottenhamu i defanzivni dvojac iz Intera Stegana de Vrija i Alessandra Bastonija. Njih je trenirao prethodnih sezona u Interu i svjestan je o kakvim igračima se radi.

No, poznato je da čelnici Tottenhama ne vole trošiti mnogo novca na pojačanja i bit će zanimljivo vidjeti koju cifru će Conte imati na raspolaganju u januarskom prelaznom roku.

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Ma nista od ovoga iz Fiorentine u bilo kojem jacem klubu ce propasti
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti