Euroliga

De Colo se osvetio Moskovljanima, Crvena zvezda ponizila Panathinaikos

Edmir Škorić

Odigrana su dva meča osmog kola košarkaške Eurolige.

Košarkaši Crvene zvezde deklasirali su Panathinaikos sa viosokih 81:48 u duelu ekipa iz donjeg dijela tabele. Očekivalo se da bi Zvezda mogla da dobije Grke koji su u krizi, no niko nije mogao očekivati ovako uvjerljivo izdanje crveno-bijelih.

Oni su već nakon prve četvrtine imali 21:8, a u zadnjoj dionici su dokrajčili goste iz Atine i zadali im težak udarac. Wolters je sa 18 poena predvodio Zvezdu, dok je Hollins ubacio 11, a Kalinić 10 poena.

Kod nemoćnih gostiju Macon je ubacio 15 poena, a dvocifren je bio jedino još Sant-Roos sa 10 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Derbi je odigran u Moskvi gdje je Fenerbahče slavio protiv CSKA u sudaru bivših evropskih prvaka sa 91:82.

Briljirao je Nando De Colo kod Fenera, inače bivši igrač CSKA Moskve s kojom se na ružan način rastao. Sjajni playmaker je ubacio 18 poena. Clyburn je u CSKA ubacio 24 poena, ali nije imao bolju podršku saigrača.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.