Propušta meč u Bijeljini, neodgovornim potezom naljutio navijače

Šta će biti sa Fanimom?

Samir Mlaćo
Burna sedmica je iza FK Sarajevo.

Bordo momci su proteklog vikenda osvojili samo bod protiv Rudara iz Prijedora (1:1), što je razočaralo navijače.

Tražila se ostavka šefa struke Gorana Sablića, igrači su izvrijeđani po odlasku u svlačionice, no promjena za sada nema.

Biće veoma zanimljivo vidjeti u kakvoj će postavi istrčati Sarajevo u Bijeljini protiv Radnika koji je maksimalno motivisan nakon pobjede u Mostaru nad Veležom 2:1.

Navijače Sarajeva je posebno naljutio postupak Matthiasa Fanima koji nije nastupio u subotnjem meču. Goran Sablić je otkrio da je Fanimo 'postao' virozan nakon što je saznao da neće biti u početnoj postavi.

Engleza je to očigledno naljutilo, pa je odlučio pokazati veliko nepoštovanje prema kluba i armiji navijača.

Nije se zatim ni našao u kadru za meč sa Rudarom, a prema svemu sudeći neće putovati ni u  Bijeljinu.

Matthias Fanimo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Englez se nije pokazao ove sezone na Koševu, čak naprotiv veliko je razočarenje. Iskazao je nezadovoljstvo zbog kašnjenja plata, a zatim imao i problema sa povredom. Tako je u Premijer ligi upisao tek šest nastupa, a u Kupu dva. U Kupu je dodao dva pogotka protiv slabašnog člana Prve lige RS Alfa Modriče i upisao asistenciju. U Premijer ligi je bez konkretnog učinka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve to govori da bi već na zimu Fanimo mogao napustiti Koševo, a sa 27 godina teško i da može napraviti neki ozbiljan transfer, pogotovo kada se pogledaju partije u posljednje vrijeme.

A očekivalo se mnogo, mnogo više...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.