Mečevi Premijer lige od subote do ponedjeljka, poznata i službena lica

Utakmica 16. kola

Mečevi Premijer lige od subote do ponedjeljka, poznata i službena lica

E. Čaušević

Ljubitelji fudbala u našoj zemlju za vikend mogu uživati u mečevima 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mečevi u najjačem rangu bh. fudbala ovog vikenda će se igrati u tri dana. U subotu ćemo gledati tri utakmice, dva meča su na rasporedu u nedjelju i jedna utakmica će se igrati u ponedjeljak.

Ovo kolo će se otvoriti na stadionu Police u Trebinju gdje će Leotar ugostiti Široki Brijeg. Meč se igra u subotu od 13 sati, a glavni sudija meča će biti Adim Mulahasanović iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici su Enes Đozić i Jure Musa.

Od 17 sati u subotu ćemo gledati meč između Radnika i Sarajeva. Glavni sudija ove utakmice je Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora s pomoćnicima Sretenom Udovičićem i Arnelom Novalićem.

Program u subotu završava se u 19 sati i to derbijem između Zrinjskog i Borca. Meč u Mostaru će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, a njegovi pomoćnici će biti Senad Ibrišimbegović i Moamer Čaušević.

U nedjelju su na rasporedu dva meča i to oba od 13 sati. U Prijedoru se sastaju Rudar - Željezničar, dok će Posušje na svom terenu dočekati Tuzla City.

Meč izmežu Rudara i Željezničara sudit će Antoni Bandić s pomoćnicima Aleksandrom Smiljanićem i Borisom Dujmovićem. Glavni sudija u Posušju će biti Miloš Gigović iz Gradiške, a njegovi pomoćnici su Damir Lazić i Marko Zelenika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovo kolo završava se u ponedjeljak kada će se na Tušnju sastati Sloboda i Velež. Ova utakmica igra se od 18 sati, a glavni sudija će biti Frano Jelić. Njegovi pomoćnici će biti Goran Dujak i Nebojša Žugić.

Treba dodati da će pet mečeva biti u direktnim prenosima, a jedini meč koji neće biti na TV ekranima je okršaj Leotara i Širokog Brijega.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hornet9821
Gigovic na zadatku u Posusju,cak i Uefa ga je delegirala,bezbeli smo pristrasni mada nas Sabrija vadi,cirkus se nastavlja..
4 2
pjanke.sa
Otkud Irfan Peljto?? Ovo je neka greska…pa zar je on dostojan da sudi u Premijer ligi?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi