Živković: FK Sarajevo je za mene ljubav djetinjstva, a taj grad je najljepši na planeti

Prisjetio se početaka svoje karijere

Živković: FK Sarajevo je za mene ljubav djetinjstva, a taj grad je najljepši na planeti

Endin Čaušević

Boris Živković gostovao je u Podcast Inkubatoru gdje je govorio o svojoj bogatoj karijeri.

Ovaj 45-godišnjak je najbolje dane karijere proveo u Bayer Leverkusenu gdje je bio dio legendarne generacije koja je 2002. godine oduševila sve svojom igrom i bila na korak od osvajanja Lige prvaka.

Živković je igrao i s dosta uspjeha za reprezentaciju Hrvatske, a svoju karijeru završio je krajem 2009. godine.

No, poznato je da je on svoju karijeru počeo u Sarajevu u koje je došao sa 14 godina iz Živinica i prošao je omladinske kategorije bordo kluba, a kasnije je pred kraj nesretnog rata potpisao za Marsoniju iz Slavonskog Broda.

Živković je dobio pitanje da se osvrne na period dok je igrao za Sarajevo, te je poručio da to nikada neće zaboraviti i da je to za njega jedan od najljepših perioda u životu iako je živio nekoliko godina u opkoljenom Sarajevu.

"Ne znam na koje doba misli jer ne znam koliko zna taj gospodin. Došao sam rano u Sarajevo sa 14 godina to je bilo sa 1989. na 1990. godinu. Pet godina sam igrao u Sarajevu, za mene je to ljubav djetinjstva. Tamo sam proveo najljepše godine i to je najljepši grad na planeti", rekao je Živković i dodao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najljepša i prva iskustva imam iz tog grada vezano za srednju školu i nogomet. I dan danas kad god mogu idem u Sarajevo i družim se s prijateljima s kojima sam tada igrao početkom 90-tih godina jer smo igrali i za vrijeme rata jer ja sam kasno izašao iz Sarajeva".

Trenutak kada Živković priča o periodu dok je igrao za Sarajevo i živio u glavnom gradu BiH možete pogledati od 23:05 na videu ispod.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Zamasceni sindro
0 17
Karić
Čarli Živinička osica ....... Radnik momački i dobar igrač
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi