Slao poruke raznim ljudima

Gattuso zaboravio mobitel na stolu, a Pirlo napravio haos: "Gallijaniju je nudio moju sestru"

Endin Čaušević

Gennaro Gattuso i Andrea Pirlo imaju veliko prijateljstvo koje traje već godinama, a veliki dio svojih karijera proveli su igrajući u dresu Milana i reprezentacije Italije.

Gattuso i Pirlo bili su važan dio ekipe Milana u najbolje vrijeme ovog kluba, a nakon što su završili igračke karijere obojica su se posvetili trenerskom poslu.

Pirlo je poznat bio kao dosta povučen fudbaler koji se ne eksponira previše u javnosti, ali Gattuso je jednom prilikom izjavio da je on suprotno drugačiji kada oko njega nema kamera.

Očito je da je Pirlo zadužen bio za dobru atmosferu u svlačionici Milana, te je Gattuso priznao da mu je jednom prilikom "zagorčao život" kada je on zaboravio mobitel u svlačionici nakon jednog treninga Rossonera.

Gattuso je tada priznao da je nakon treninga zaboravio mobitel na stolu jer su imali ručak nakon treninga, a kada je shvatio da mobitel nije kod njega već je bilo jasno.

Pojavio se ponovo u trening centru u Milanellu i ostali igrači počeli su se smijati, a njemu nije jasno. Tek kasnije shvatio je da je Pirlo uzeo njegov mobitel i slao je SMS poruke potpredsjedniku Adrianu Gallianiju i tadašnjem sportskom menadžeru Ariedu Braidi.

"Kada pogledate Pirla vidite lice anđela, ali u stvari on je ku*kin sin i uvijek voli da se šali. Taj čovjek jednostavno ne miruje nikada i uvijek razmišlja kako da se našali na račun saigrača", počeo je Gattuso i nastavio.

"Nakon jednog treninga u Milanellu imali smo ručak, a kada sam krenuo kući zaboravio sam mobitel na stolu. On je uzeo mobitel i slao poruke Gallianiju i Braidi i nudio im je moju sestru. Kada sam došao po mobitel svi su mi se smijali, a ja nisam znao zašto".

"Prvo sam mislio da mi se smiju jer sam zaboravio mobitel i morao sam da se vraćam u Milanello, ali nažalost nije bilo tako. Tek kasnije kada sam gledao poruke vidio sam kakve poruke su otišle Gallianiju i Braidi, a onda sam saznao da ih je slao Pirlo".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Gattuso je u dresu Milana igrao čak 13 sezona, a klub je napustio na ljeto 2012. godine. S druge strane Pirlo je sa San Sira otišao godinu ranije u Juventus gdje je nastavio pružati sjajne partije.

Obojica su bili dio Milana koji je jedno vrijeme dominirao u Evropi, te su s reprezentacijom Italije bili na krovu svijeta 2006. godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.