Milan i Inter u sjajnom derbiju podijelili bodove, Džeko izašao iz igre zbog povrede

Na San Siru je bilo 1:1

Milan i Inter u sjajnom derbiju podijelili bodove, Džeko izašao iz igre zbog povrede

Endin Čaušević

Milan i Inter odigrali su večeras sjajan derbi na San Siru koji je na kraju završen rezultatom 1:1.

Navijači na San Siru mogli su da uživaju u sjajnom meču, a na kraju su milanski klubovi podijelili bodove. Inter je bio nešto konkretniji i imao bolje šanse, ali nije uspio da dođe do pobjede.

Inter je odlično otvorio utakmicu i uspio je da dođe do prednosti u 11. minuti. Kessie je napravio očajan potez kada je s loptom krenuo ka svom golu i našao se u sendviču između Calhanoglua i Džeke, te je faulirao turskog veznjaka nakon čega je sudija svirao penal.

Loptu je na bijelu tačku namjestio upravo Calhanoglu koji je pogodio za 1:0 i proslavio je pogodak iako je do jučer bio u dresu Milana.

No, radost navijača Intera nije dugo trajala. Milan je na 1:1 izjednačio već u 17. minuti kada je Tonali centrirao iz prekida, a loptu je glavom udario De Vrij koji je prevario svog golmana Handanovića i bilo je to 1:1.

Ipak, samo deset minuta kasnije novi penal za Inter. Toure ruši Darmiana i sudija opravdano svira penal, ali loptu je sada uzeo Lautaro. No, Tatarusanu je sjajno odbraniio udarac Argentinca.

Oglasi

U finišu prvog dijela odličnu šansu imao je Lautaro. Džeko mu je sjajno ostavio loptu, ali on šutira pored gola.

Džeko je i u 73. minuti sjajno asistirao za Vidala koji je šutirao, ali jedan od igrača Milana blokira njegov udarac. I samo dvije minute kasnije bh. napadač je tražio izmjenu.

Nažalost Džeko nije mogao da nastavi meč i nadati se da nije ništa ozbiljno i da će sutra doći u Sarajevo na okupljanje bh. reprezentacije pred mečeve s Finskom i Ukrajinom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Do kraja meča zaprijetio je i Milan kada je Ibrahimović pokušao iz slobodnjaka, ali je Handanović to obranio i ostalo je 1:1.

Milan je ostao drugi i ima 32 boda kao i lider Napoli, dok je Inter treći sa 25 bodova.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vrbaski
Kloc
4 13
Edberg
Ma kakva povreda, izašao da se sačuva za Fince
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi