Uslovi za igru na stadionu Tušanj svedeni su na minimum

Utakmica će se ipak igrati

Kiša je učinila svoje: Katastrofalno stanje terena u Tuzli

Edmir Škorić, foto: Emir Dindić

Utakmice 16. kola Premijer lige BiH su odigrane po planu iako su obilne padavine dovele u sumnju da bi neke mogle da se odgode.

Na kraju, niko nije zahtijevao da se utakmice odgode, pa su odigrane skoro sve. Posljednju će u 16. kolu na Tušnju od 18 sati odigrati Sloboda i Velež.

Kao što je to slučaj u cijeloj BiH, i u Tuzli ovih dana neprestano pada kiša, a teren na stadionu Tušanj izgleda - blago rečeno - katastrofalno, što je zapravo bilo i za očekivati.

Po ovakvom terenu lopta će puno teže da se kreće, kao i sami igrači, ali eto to nije bio razlog da se utakmica igra u nekom drugom terminu i kada teren bude u puno boljem izdanju, baš kao i sami uslovi za igru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kiša od jutros u Tuzli pada, povremeno se 'smiri', pa krene jači pljusak, vidjet ćemo kako će sve to utjecati na samu utakmicu koja je jako važna i za Slobodu i za Velež.

Susret na Tušnju igra se od 18 sati, a Sloboda je, očekivano, favorit. Šta konkretno kladioničarske kvote "misle" o ovom duelu?Kliknite da vidite kompletan pregled ponude.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.