Duel Slobode i Veleža za kraj 16. kola

Susret se igra od 18 sati

Duel Slobode i Veleža za kraj 16. kola

S. Mlaćo

Današnji susretom FK Sloboda - FK Velež biće okončano 16. kolo Premijer lige naše zemlje.

Susret se igra od 18 sati i sigurno da će biti uzbudljivo na Tušnju.

"Svi željno iščekujemo ovaj susret, neće moći igrati samo Karišić zbog trećeg žutog kartona kojeg je dobio u prošlom kolu. Velež je u svojim problemima, sa puno oscilacija, ali možda je jedan od tri kluba koji imaju najveći roster. Bez obzira na njihove 'probleme', sigurno će doći u vrlo jakom sastavu gdje će pokušati naravno da dođu do pobjede i da vrate potrebno samopouzdanje za nastavka prvenstva", rekao je trener Slobode Mladen Žižović u najavi meča.

"Ova utakmica nas može odnijeti negdje gdje smo mi samo mogli da sanjamo. Mi smo unutar svlačionice donijeli odluke da pokušamo napraviti što nije nijedna od generacija. Ne znam da li ćemo uspjeti u tome, nemamo nikakav pritisak niti stvaramo na igrače, ali pozivam objektivnu tuzlansku publiku da podrži ove momke", zaključio je Žižović.

Ostavka Feđe Dudića nije prihvaćena od strane Uprave FK Velež, pa Rođeni sa Dudićem žele se 'probuditi' i obradovati armiju navijača.

"Poslije poraza od Radnika očekuje nas Sloboda, sigurno će biti teška utakmica na teškom terenu. Nadam se da ćemo ostati neporaženi i zadovoljni se vratiti u Mostar", kazao je defanzivac Mostaraca Tarik Isić.

Vezista Dino Hasanović je dodao da je cilj Veleža u Tuzli osvajanje tri boda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pravdu će dijeliti Frano Jelić iz Širokog Brijega, dok su pomoćnici Goran Dujak iz Odžaka i Nebojša Žugić iz Bajaluke.

Četvrti sudija je Danijel Bojo iz Kiseljaka. Delegat je Davor Ristović iz Istočnog Sarajeva.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Samo pošteno !
11 0
Alen23
izbacit iz lige ****a mostarska
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi