Okupili se i Ukrajinici

Petrakovu postavljeno neočekivano pitanje: "Ne mogu odgovoriti, neka to bude Petevov problem"

Admin Čaušević

Ukrajina je počela pripreme za odlučujući meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Ukrajinici su se okupili u trening kampu reprezentacije, a selektoru Oleksanderu Petrakovu se odazvalo svih 25 pozvanih igrača.

Poslije prozivke obavljen je i prvi trening, a Petrakov je svojim izabranicima jasno poručio da nemaju pravo na grešku u duelu protiv BiH.

"Yarmolenko je zdrav, spremamo se za meč sa Bosnom i Hercegvoniom. Nema priče o rotaciji igrača. Pripremamo se za utakmicu godine"

U ekipu se vratio Ruslan Malinovsky koji će uz Yarmonelka biti najveća opasnost po gol Zmajeva.

"Ruslan i ja smo okrenuli stranicu. To je sve. Da li je Kornienko pozvan zbog rotacije? Ne mogu tako govoriti o svojim igračima, računam na sve i vidjet ćemo."

Ukrajinski novinari su Petrakovu postavili pitanje da li će Ukrajincima pomoći činjenica da igraju jedan takmičarski meč, a Bosna i Hercegovina dva.

"Ne mogu na to odgovoriti. Neka to bude problem trenera Bosne. I mi smo igrali, a oni nisu, kada su oni odmarali. Pripremamo se za odlučujući meč", rekao je Petrakov.

Utakmica BiH - Ukrajina igra se u utorak 16. novembra na stadionu Bilino polje. Tri dana ranije Zmajevi će na istom stadionu dočekati Finsku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Ukrajinci će već u četvrtak odigrati prijateljski meč s Bugarskom što znači da će imati dva dana više odmora da se priprema za duel u Zenici.

Podsjećanja radi, Bosni i Hercegovinu u duelima protiv Finske i Ukrajine odgovaraju četiri boda za drugo mjesto i plasman u baraž.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.