Zmajevi trenirali na Grbavici bez dva zvučna imena

Počele pripreme za ključne mečeve

Zmajevi trenirali na Grbavici bez dva zvučna imena

Admin Čaušević

Fudbalska repezentacija BiH je počela priprema za dva ključna meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Selektor Ivaylo Petev je danas okupio svoje izabranike, a najveću brigu i dalje predstavlja Edin Džeko.

Prvobitno je bilo planirano da se trening obavi u Butmiru, ali je zbog teških vremenskih uslova u Sarajevu trening prebačen na stadion Grbavica.

U popularnoj Dolini ćupova nisu bili svi igrači koje je selektor Petev pozvao pošto je ranije zbog koronavirusa otpao Jusuf Gazibegović, dok nije bilo i igrača koji su u nedjelju imali svoje utakmice. Između ostalih i Radeta Krunića koji je bio vrlo dobar u milanskom derbiju. 

Prvi trening Zmajeva na novembarskom okupljanju je predvodio Miralem Pjanić u iščekivanju novih vijesti o Džeki.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Selektor Petev je danas kazao kako će Džeko danas obaviti pregled nakon kojeg će se više znati o stanju njegove povrede zadobijene u derbiju protiv Milana.

BiH će u subotu biti domaćin Finskoj, a tri dana kasnije dočekuje Ukrajini. Oba tima se igraju na stadionu Bilino polje. Za plasman u baraž našem timu su potrebna četiri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi