Nije htio ništa previše otkrivati

Guardiola: Sterling u Barceloni? Taj klub može dovesti bilo kojeg igrača na svijetu

Endin Čaušević

Pep Guardiola iskoristio je nekoliko slobodnih dana da dođe u Barcelonu na odmoru.

Skoro cijela njegova porodica živi u Barceloni i Guardiola često koristi svaku priliku da dođe na odmor u ovaj grad.

Tako je bilo i tokom ove reprezentativne pauze jer je španski stručnjak već u nedjelju stigao u Barcelonu. Čak je iskoristio priliku da razgovara s Xavijem koji je izabran za novog trenera katalonskog kluba.

Već odavno se špekuliše o tome da Xavi želi u januaru dovesti pojačanje upravo iz Manchester Cityja, a riješ je o Raheemu Sterlingu koji ove sezone nema kod Guardiole minutažu na koju je navikao.

Sterling je veoma blizu odlaska s Etihada u januaru, a Xavi vjeruje da bi engleski fudbaler bio odlično pojačanje za njegov tim.

Španski novinari su iskoristili priliku da pitaju Guardiolu da li će Sterling u januaru karijeru nastaviti u Barceloni, ali on nije htio ništa konkretno da im otkrije.

"Sterling u Barceloni? Iskreno, nemam pojma. Ne znam ništa o tome, a i da znam sigurno vam ne bih rekao. Ako je Barcelona zainteresovana za nekog našeg igrača sigurno da ga mogu dovesti jer svaki igrač želi da igra u tom klubu. Barcelona ima ime i moć da dovede bilo koga", rekao je Guardiola.

Sterling je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 15 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio dva gola i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.