S Xavijem nema zezanja, a jutros su to igrači Barcelone najbolje vidjeli

U 11 sati će odraditi prvi trening

S Xavijem nema zezanja, a jutros su to igrači Barcelone najbolje vidjeli

Endin Čaušević

Barcelona je jučer zvanično predstavila Xavija Hernandeza kao novog trenera ovog tima.

Xavi je s katalonskim klubom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine i vratio se na Camp Nou nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Saddu.

On je jučer dobio spektakularan doček od navijača Barcelone i obećao je da će dati sve od sebe da vrati Barcelonu na stare staze slave i zahvalio se Joanu Laporti na ukazanoj prilici.

Xavi je odmah poručio da će se u prvom timu desiti određene promjene, te je odmah uručio otkaz ljekarskom timu, ali i kondicionom treneru.

Da s njim neće biti zezanja najbolje pokazuje činjenica da je Xavi poručio igračima da na treninge ne smiju da kasne, te da će isti trajati nešto duže jer želi da igrači što više provedu vremena zajedno u trening centru.

Koliko je to ozbiljno mislio najbolje se vidjelo jutros. Naime, za 11 sati je zakazan prvi trening Barcelone pod vodstvom Xavija, a igrači koji nisu na reprezentativnom okupljanju došli su čak dva sata ranije na trening.

Oglasi

Igrači koji su stigli na trening oko devet sati su García, Pena, Braithwaite, Pedri, Ansu, Nico, Roberto, Pique, Luuk de Jong, Riqui Puig, Mingueza, Umtiti, Dest i Neto.

Uveo pet novih pravila i zabranio Piqueu putovanja zbog privatnih obaveza

Mundo Deportivo je objavio da je Xavi spremio pet pravila za svoje igrače i sigurno da oni neće biti previše oduševljeni zbog toga.

Prvo pravilo odnosi se na Gerarda Piquea kojem je zabranjeno da tokom sezone putuje zbog privatnih obaveza, a posebno kada je van terena zbog povrede. Treninzi će biti duži i igrači će provoditi više vremena u trening centru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, zabranjeno im je da imaju privatne treninge. Četvrto pravilo je da nema diskusije i svađe oko načina igre, a posljednje se odnosi na društvene mreže gdje će igrači morati itekako oprezni sada šta pišu i objavljuju.

Xavi želi odmah da pokaže da neće biti previše popustljiv ni prema igračima s kojim je godinama igrao u Barceloni jer mu je cilj da pokaže autoritet i prema svakom igraču se odnosi jednako.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Sve je to lijepo na papiru... Al najvise me nasmija kad sam citao citiram: "Koliko je to ozbiljno mislio najbolje se vidjelo jutros" i vi vec znate sta i kako?
3 0
ghast0
Zele da ostanu duze da bi se sto bolje igrači upoznali. Pametno.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi