Počela nova era u katalonskom klubu

Xavi odradio prvi trening s Barcelonom, već je otpisao šestoricu igrača

Endin Čaušević

Xavi Hernandez danas je odradio prvi trening sa ekipom Barcelone.

Xavi je jučer zvanično predstavljen kao novi trener katalonskog kluba, a na trenersku poziciju stiže umjesto Ronalda Koemana koji je prije dvije sedmice dobio otkaz.

Legendarni fudbaler na Camp Nou se vraća nakon šest godina koje je proveo u katarskom Al Saddu i za njega je ovo prvi veliki trenerski izazov.

Jasno je da se od Xavija očekuje da vrati Barcelonu u sami vrh, ali sigurno je da mu neće biti lako pored svega što se dešava u ovom klubu.

Jutros je Xavi odradio prvi trening s ekipom na kojem su se pojavili fudbaleri koji nisu otišli na reprezentativna okupljanja. Trening je počeo u 11 sati, a prije toga Xavi i Laporta su se obratili igračima.

Xavi se pozdravio sa svim igračima, a većina njih je čak dva sata ranije došla na trening što najbolje pokazuje da imaju ogromno poštovanje prema svom novom treneru.

Španski mediji već danima špekulišu o tome kakve rezove će Xavi napraviti u januaru jer je sigurno da će dovesti neka nova pojačanja koliko mu to finansije budu dozvoljavale.

Također, očekuju se i određeni odlasci iz Barcelone, a mediji u Španiji navode da je on već otpisao šestoricu igrača.

Navodno, Xavi je poručio Laporti da neće računati ozbiljno na Umtitija, Lengleta, Neta, Coutinha, Luuka de Jonga i Braithwaitea i da oni mogu već u januaru da napuste klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cilj je da prodajom pojedinih igrača Barcelona zaradi novac za dovođenje pojačanja, a čini se da je već jasno na koga Xavi neće ozbiljnije računati do januarskog prelaznog roka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.