Foto - EPA

Na zahtjev Posebnog

Čelik kod Mourinha

Midhat Šljivak

Ekipa Rome ne blista ove sezone ni pod vodstvom Josea Mourinha i Posebni je već doživio nekoliko teških poraza.

Krivicu za loše nastupe portugalski stručnjak prebacio je na igrače. Smatra da nema dovoljno kvaliteta u ekipi i želi dovesti nekoliko novih igrača u zimskom prelaznom roku.

Jedan od onih koje Posebni želi je desni bek francuskog prvaka Lillea, 24-godišnji Turčin Zeki Čelik.

Ovaj sjajni defanzivac je odličnim igrama u dresu Lillea privukao veliku pažnju na sebe. Proteklog ljeta je imao nekoliko ponuda, ali je odlučio da ostane u Lilleu.

Ipak, u januaru bi mogao napustiti francuski klub. Mourinho ga silno želi u svojim redovima i lako bi se moglo desiti da on postane prvo pojačanje Vučice.

Zeki Čelik je karijeru počeo u Bursasporu. Kratko je igrao za Karacebeyspor i Istanbulspor, odakle 2018. godine stiže u Lille.

Njegovo dovođenje francuskom prvaku se itekako isplatilo. Čelik je igrao sjajno i bio je među najboljim fudbalerima u pohodu na prošlosezonsku titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, očigledno da je došlo vrijeme za rastanak i Čelik će vrlo vjerovatno već u januaru promijeniti sredinu.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je za Lille nastupio u 95 utakmica i postigao je četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.