Foto - EPA

Ženski tim uništio Hoffenheim

Dok kolege iz Barcelone muku muče žene iz kluba postavljaju nestvarne standarde

Midhat Šljivak

Ženska ekipa Barcelone za razliku od kolega iz muškog tima igra zaista sjajnu sezonu.

Sjajnu formu Katalonke su potvrdile jučer u meču 3. kola grupne faze Lige prvaka pobjedom nad njemačkim Hoffenheimom od 4:0.

Pitanje pobjednika Barca je riješila već nakon pola sata igre. Pogocima Hermoso i Putellas (dva puta) bilo je već 3:0, da bi tačku na meč stavila Torrejon pogotkom za 4:0 u 74. minuti.

Hoffenheim je još dobro i prošao u ovom susretu jer je Barcelona imala zaista nestvarnu dominaciju na terenu i gošće jedva da su uspjele prijeći centar u ovom meču.

O velikoj dominaciji katalonskog tima dovoljno govori statistika sa utakmice kojoj Hoffenheim nije imao nijedan šut.

Barcelona je ukupno šutirala 31 put, od čega 12 puta u okvir gola. Imale su fudbalerke ovog kluba 16 kornera i od 771 pasa kompletirale su čak 689.

Hoffenheim sa druge strane nije napravio apsolutno ništa, a nije ni mogao sa 29 posto posjeda lopte u ovom meču.

Barcelona je uvjerljivo prva u ovoj grupi sa devet bodova iz tri meča, slijedi Arsenal sa šest bodova, dok Hoffenheim ima tri boda.

Jedini tim koji je bez bodova u grupi C Lige prvaka za žene je danski Koge.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.