Xavi mu nametnuo nekoliko pravila, a Pique svojim potezima pokazao šta misli o tome

Odlučio je biti pravi profesionalac

Xavi mu nametnuo nekoliko pravila, a Pique svojim potezima pokazao šta misli o tome

Endin Čaušević

Xavi Hernandez je nakon dolaska u Barcelonu odlučio odmah uvesti nekoliko novih pravila za svoje igrače.

Barcelona je u ponedjeljak zvanično predstavila Xavija kao svog novog trenera, a on je već narednog dana odradio prvi trening s igračima koji nisu imali reprezentativnih obaveza.

Xavi je prije treninga održao govor u svlačionici i upoznao se s igračima koje nije poznavao, ali je odmah svima dao do znanja da će se stvari drastično promijeniti u ekipi.

On je prije svega odlučio da se igrači više ne mogu tako opušteno ponašati van terena i da od njega moraju tražiti dozvolu za mnoge stvari koje rade izvan svlačionice.

Xavi je uveo nekoliko pravila, a u centru pažnje našao se Gerard Pique. Novi trener Barce je iskusnom defanzivcu zabranio da putuje van grada kada ima neke privatne obaveze, a posebno da to ne radi dok je u procesu oporavka od povrede.

Pique se privatnim obavezama može baviti u toku odmora, ali nikako dok traje sezone. Također, Xavi mu je pokazao koliko je ozbiljan jer mu je jučer zabranio gostovanje u jednoj emisiji na španskoj televiziji.

Oglasi

Pored Piquea obaveze za ostale igrače su da dođu na trening barem 90 minuta ranije jer mu je cilj da što više vremena provode zajedno.

Mnogi su smatrali da Piqueu neće biti drago što se Xavi postavio tako prema njemu s obzirom da su godinama igrali zajedno u Barceloni, ali čini se da je Pique odlučio da pokaže da je veliki profesioinalac.

Naime, katalonski Sport je objavio da je Pique jučer i danas bio igrač koji je prvi stigao u trening centar Barcelone. Xavi je došao skoro tri sata prije treninga, a odmah iza njega se pojavio i Pique.

Pique se trenutno oporavlja od povrede, ali ranije dolazi jer želi s Xavijem što bolje da se upozna s taktikom koja će se igrati, a navijače Barce oduševljava ozbiljnost i profesionalizam koji je pokazao i pored svih pravila koje mu je novi trener uveo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored ovih pravila Xavi je poručio još igračima da im je zabranjeno da imaju privatne treninge, te da nema diskusije i svađe oko načina igre.

Također, jedno od pravila jeste da igrači sada moraju itekako da paze na to šta objavljuju na društvenim mrežama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Svaka čast na profesionalnosti!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi