Nizozemci "otpadaju" iz priče: Xavi vraća još jednu legendu Barcelone u klub

Sada je na Laporti da donese konačnu odluku

Nizozemci "otpadaju" iz priče: Xavi vraća još jednu legendu Barcelone u klub

Endin Čaušević

Ramon Planes jučer je iznenadio čelnike Barcelone jer je odlučio podnijeti ostavku na mjesto tehničkog direktora katalonskog kluba.

On je nedavno produžio ugovor s Barcelonom na dvije godine i iznenadio je sve jučer kada je odlučio da podnese ostavku, a Joanu Laporti je saopštio da želi neke nove izazove u svojoj karijeri.

Barcelona je tokom reprezentativne pauze dovela Xavija Hernandeza na mjesto novog trenera, ali sigurno je da nisu baš očekivalo da će napraviti tolike promjene u samo nekoliko dana.

Xavi je odlučio da promijeni skoro cijeli stručni štab, a najviše pažnje privukla je činjenica da je promijenio cijeli ljekarski tim jer želi da riješi probleme s učestalim povredama igrača Barcelone.

Međutim, odlazak Planesa s mjesta tehničkog direktora nije bio planiran i Laporta ne krije da je iznenađen takvim potezom čovjeka u kojeg je imao dosta povjerenja.

Planes je bio zadužen za većinu transfera katalonskog kluba, te je zaslužan za dovođenje Pedrija i Ronalda Arauja, kao i dolazak mladih igrača iz Barce B u prvi tim što je bio sjajan potez.

Oglasi

Ipak, nakon svih turbulencija kroz koje prolazi klub imao je i dosta loših poteza, a očito je da se ne može nositi s pritiskom i odlučio je da ode. Španci već špekulišu da su Marc Overmars i Jordi Cruyff kandidati da preuzmu ovu funkciju, ali Xavi ima drugačiju prijedlog.

Novi trener Barcelone preporučio je Laporti da u klub treba da vrati legendarnog kapitena Carlesa Puyola i vjeruje da bi on bio najbolji izbor na mjesto tehničkog direktora Barcelone.

Xavi je godinama igrao s Puyolom u ovom klubu i imaju odličan odnos i smatra da to može biti velika prednost u njihovoj saradnjim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tako bi Xavi imao dosta slobode što se tiče transfera katalonskog kluba koje ne bi imao u slučaju da tehnički direktor bude Overmar i Cruyff s kojima nije tako blizak kao s Puyolom.

Od Laporte se očekuje da brzo reaguje i riješi mjesto tehničkog direktora, a pored Xavija i navijači Barcelone su poručili preko društvenih mreža da je Puyol kao legenda kluba zaslužio šansu da obnaša ovu funkciju.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Moram priznati da nisam navijač ali sam simpatizer Real Madrid-a ali ovo vezano sa Barcelonom zaista bih volio da srede stanje i ovo što Xavi pokušava sa Puyolom je dobra stvar pravo. Stara Barcina garda još im fali Iniesta br.8 . Hehehe Xavi 6. Puyol 5. Iniesta 8.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi