Foto - EPA

Ramon Canal više nije šef ljekarske službe

Xavijeva čistka u Barceloni: Otkaz je dobio 'glavni problem'

Midhat Šljivak

Dolazak Xavija Hernandeza u Barcelonu očigledno će promijeniti brojne stvari u ekipi.

Već od prvog dana ovaj 41-godišnji stručnjak postavio je pravila ponašanja za igrače, a polako sređuje i stvari oko tima.

Tako je danas Xavi odlučio da razriješi dužnosti Ramona Canala, čovjeka koji je bio glavni ljekar u klubu.

Veliki broj povreda napravio je ogromne probleme Barceloni na početku ove sezone. Čak 15 povreda su imali u tri mjeseca, a većina su povrede mišića.

Xavi je zbog toga odlučio reagovati. Canal je otpušten danas, kao i svi njegovi saradnici, analitičari i kondicioni treneri.

Legendarni fudbaler Barce zna i kako će riješiti problem sa povredama u budućnosti i planira vratiti čovjeka koji je godinama radio u klubu.

Doktor Ricardo Pruna 25 godina je radio za Barcelonu, ali je klub napustio dolaskom Ronalda Koemana i njegove ekipe.

Njegov odlazak se itekako osjetio u klubu. Povrede su bile jako česte, muku je Barca mučila tokom čitave prošle sezone, ali i na početku ove.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pruna je trenutno zaposlen u Dubaiju, ali klub čini sve kako bi ga vratio u Barceloni i Mateu Alemany sa Xavijem već uveliko radi na tome.

Xavi će debi na klupi voljenog kluba imati u velikom derbiju protiv gradskog rivala Espanyola. Utakmica se igra 20. novembra.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.