FOTO - EPA

Želi ga Guardiola u svom timu?

Modrić ponovo na Otoku?

Adnan Beganović

Iskusnom hrvatskom reprezentativcu Luki Modriću na kraju sezone ističe ugovor sa Realom, a gdje će nastaviti karijeru još uvijek nije poznato.

Iako je u poznim igračkim godinama, Modrić pruža sjajne partije i važna je karika Ancelottijevog Reala, no i pored toga još uvijek sa čelnicima kluba nije razgovarao o svojoj budućnosti.

Navodno, Modrić ima želju odraditi još jednu sezonu u dresu "kraljevskog kluba", a da li će doći do pregovora vjerovatno će se saznati špočetkom iduće godine.

S druge strane, razvoj situacije oko njegovog statusa u Realu prate u Manchester Cityju. Menadžer ovog kluba Pep Guardiola, prema pisanju inostranih medija, rado bi ga vidio u svom timu, tako da bi se sjajni hrvatski reprezentativac ukoliko ne postigne dogovor sa Realom vratio na otok gdje je nastupao za Tottenham.

Na kraju dodajmo i da bi Modrić mogao završiti uspješnu reprezentativnu karijeru nakon Svjetskog prvenstva 2022. godine. Naravno, ukoliko se Hrvatska plasira na Mundijal, a ukoliko to ne uspije vjerovatno će ove kvalifikacije biti posljednje u njegovoj karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.