Ostavio glamur i izabrao porodični klub: "Šta ću ja tamo gdje kadeti nosaju nesesere od 500 eura"

Dijeli svlačionicu s bh. reprezentativcem

Ostavio glamur i izabrao porodični klub: "Šta ću ja tamo gdje kadeti nosaju nesesere od 500 eura"

A. Čaušević

Svaka sezona u Ligama petice donese neko iznenađenje, izuzetak nije ni takmičarska godina 2021/22.

Za prvo iznenađenje Bundeslige definitivno se može proglasiti ekipa Freiburga koja je do minulog vikenda bila jedini neporaženi tim kada je upisan poraz od Bayerna sa 2:1.

Odbranu tima za kojeg nastupa i bh. reprezentativac Ermedin Demirović predvodi ove sezone sjajni Philipp Lienhart.

Ovaj 25-godišnji Austrijanac koji je odigrao sve utakmice do sada, a opasan je i u fazi napada sa dva postignuta gola.

Štoper je 2018. godine otišao iz Real Madrida nakon što je ranije bio četiri godine član omladinskih selekcija Kraljevskog kluba, upisao je i jedan nastup za prvi tim kada je trener bio Rafa Benitez.

Oglasi

Sluteći po izjavama za njemačke medije jednostavno se ne pronalazi u Real Madridu gdje se i igrači kadetskih selekcija žive glamurozno kao i zvijezde prvog tima.

"Ostao sam iznenađen kad sam vidio da kadeti Reala okolo hodaju sa neseserima od 500 eura. To je nepotrebno", kazao je Lienhart te nastavio:

"Nije dobro za mlade igrače da zarađuju toliko novca, mogu izgubiti pojam i ono što je najvažnije za njihovu karijeru. Na taj način su izgubljeni mnogi talenti."

Otkrio je i glavnu razliku između Freiburga i Real Madrida kazavši da je njemački klub više porodično-prijateljski dok je u najglamuroznijem klubu današnjice drugačije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Freiburg je trenutno trećeplasirana ekipa Bundeslige, ali Lienhart ne leti visoko već je i dalje čvrsto na nogama.

"Liga prvaka protiv Reala. O tome uopšte ne razmišljam. Samo me vi novinari podsjećate na tu mogućnosti", završio je Austrijanac koji u Freiburgu sedmično zaradi 12 hiljada eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Deepy
Sasvim doboljno zaradjuje za bogovski zivot. Trebalo bi staviti limit na place na milijun eura, a na godisnji transfer budzet na maksimalnih 100 mil.
5 0
Amansio
I vi naslov odbio glamur ma svi bi meni kao profesori u školi radili max, a ne milione
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi