Mač u leđa onim koji su mu dali sve: Benzema odbio Newcastle, već odabrao naredni klub

Špekuliše se o transferu

Mač u leđa onim koji su mu dali sve: Benzema odbio Newcastle, već odabrao naredni klub

A. Čaušević

Karim Benzema je trenutno među najboljim igračima svijeta i legitimni kandidat za osvajanje Zlatne lopte. 

Super bogati saudijski fond je prije nekoliko sedmica preuzeo Newcastle United te Svrake več razmišljaju o mogućim pojačanjima nakon što je za trenera imenovan Eddie Howe. 

Jedna od želja za pojačanje u napad bio je sjajni Benzema, međutim francuski reprezentativac se zahvalio Svrakama na interesu te odbio njihovu ponudu.

Međutim, prema navodima inostranih medija odbijanje Newcastle Uniteda ne znači nužno i ostanak u Real Madridu čiji je član od 2009. godine.

Real i Lyon su praktično dali sve u karijeri 33-godišnjem napadaču, a sada bi im on mogao zabiti nož u leđa, pogotovo ako se realizuje transfer koji se najavljuje.

Naime, Benzema je ostvario otvorena vrata transfer u PSG, posebice u slučaju da na Santiago Bernabeu dođu Kylian Mbappe ili Erling Haaland. 

PSG je u proteklom periodu formirao tim prepun zvijezda, uključujući Lionela Messija te je obzirom i na odlične plate postao mamac za najbolje igrače današnjice. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Eventualni odlazak na Park prinčeva bi bio ozbiljan udarac za Real koji vodi hladni rat s PSG-om, dok se i navijačima Lyona sigurno ne bi dopao taj transfer. 

Za 11 godina u dresu Reala Benzema je osvojio četiri Lige prvaka, do sada je postigao 293 gola, a generalni dojam je da svoj najbolji fudbal igra u posljednje tri sezone, nakon što je otišao Cristiano Ronaldo. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahatma.Barbie
Pišete gluposti. Prije par mjeseci produžio ugovor. Sam izjavuo da bi volio da igra sa Mbappeom u Realu, i da ga i sam nagovara da pređe u Real. I još je izjavio da će sam napustiti klub kada bude osjetio da nije na nivou potrebne kvalitete za taj klub.
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi