Vodio najveće fudbalske zvijezde, ali se jedan ističe: "Pričat ću svima da sam ga trenirao"

Na Zidanea je ostavio poseban utisak

Vodio najveće fudbalske zvijezde, ali se jedan ističe: "Pričat ću svima da sam ga trenirao"

E. Čaušević

Zinedine Zidane je na kraju prošle sezone odlučio da je vrijeme da napusti Real Madrid.

Francuski stručnjak je s kraljevski klubom osvojio sve što je mogao i shvatio je da je vrijeme da pronađe novi izazov u svojoj trenerskoj karijeri.

Zidane je nakon odlaska iz Reala imao nekoliko primamljivih ponuda, ali je odlučan u tome da mu naredni posao bude na poziciji selektora Francuske i spreman je čekati još godinu dana na to.

Očekuje se da će Didier Deschamps napustiti Trikolore nakon Svjetskog prvenstva u Kataru i kako stvari stoje upravo će Zidane biti novi selektor aktuelnih prvaka svijeta.

Zbog toga ne želi da počinje druge projekte i prihvata ponude zainteresovanih klubova, te je odlučan da čeka koliko god je potrebno kako bi na kraju postao selektor Francuske.

Zidane se ne ističe u zadnje vrijeme mnogo u medijima i fokusiran je na odmor, ali ponekad se može pročitati neka njegova izjava u španskim medijima.

Oglasi

On je tokom dosadašnje trenerske karijere trenirao u Real Madridu nekoliko zaista vrhunskih fudbalera, a odlučio je otkriti ko je na njega ostavio poseban utisak. Iako su očekivali da će to biti Cristiano Ronaldo, na kraju to nije bio slučaj.

"Kada završim svoju trenersku karijeru i odem u penziju ljudima ću s ponosom pričati da sam trenirao Tonija Kroosa. On je jedan od najboljih igrača svih vremena na poziciji na kojoj igra", rekao je Zidane.

[twitter]https://twitter.com/FootyFooIigans/status/1458745539428818944[/twitter]

Kroos je u Real Madrid stigao iz Bayerna na ljeto 2014. godine za 25 miliona eura i to je bio sjajan potez Kraljeva. Već sedam godina je standardni član prve postave i oduševljava i dalje svojim igrama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 31-godišnji Nijemac je u dosadašnjoj karijeri u dresu Real Madrida odigrao 328 utakmica i zabio je 23 gola i dodao još 80 asistencija.

Prije dolaska u Real Madrid u svojoj karijeri je odigrao preko 200 mečeva za Bayern, a igrao je još u Bayer Leverkusenu. Također, u dresu reprezentacije Njemačke odigrao je 106 mečeva i zabio je 17 golova, te je bio prvak svijeta s ovom reprezentacijom 2014. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
Ja kada sam trener bio u RM meni je Zinedin Zidan bio najbolji nogometaš/ fudbaler. Zizu was the best
4 2
denimen9
Next target: Kimmich
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi